Животът е сън

2018 | 105 мин.
Сценични изкуства
90%
|
0%

Екип

Адаптация и режисура:
Дина Маркова
Визуална среда и костюми:
Боян Арсов
Хореография и пластика:
Боян Арсов
Фотографии:
Йордан Ръсин (плакат), Стефан Н. Щерев (снимки от спектакъла)
Участват:
Боян Арсов, Вяра Коларова, Константин Икономов, Ралица Петрова/Мартина Кръстева, Румен Михайлов/Павел Емилов, Венцислав Сариев, Калоян Катинчаров, Ирина Първанова - арфа

Какво е Животът е сън?

"Животът е сън" е мрачна приказка, която противопоставя безгрижието на детските игри на политическите игри и манипулации. В една мутирала, радиоактивна реалност се ражда едно същество и бива изоставено само - но какво е то - затворник, принц? Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?

„Животът е сън“ по Калдерон е първият проект на Театър "ЗОНГ" с премиера 17/18 ноември 2018г. в Център за култура и дебат "Червената къща". От март 2019г. спектакълът се играе на сцената на Театър "Азарян". Той е част от Софийски театрален салон, МТФ "Тара-ра-бумбия", МТФ "Варненско лято", АСТ фестивал за свободен театър, Национален конкурс "Слави Шкаров". "Животът е сън" донася на екипа ИКАР 2019 за водеща мъжка роля (Боян Арсов) и ИКАР 2019 за режисьорски дебют (Дина Маркова), както и три награди от Международния фестивал за балкански културен обмен THEATRE AT THE CROSSROADS 2021, гр. Ниш, Сърбия - за водеща мъжка роля, за млада звезда и за хореография и сценична пластика (за Боян Арсов).

"Какво животът е? Бълнуване и блян. Какво животът е? Илюзия, забрава. Измамна сянка. Тъжна слава. Напразно са богатства, почести, монетен звън. Защото целият живот е сън. А сънищата - сънища остават."

В медиите

БНТ
logo-transp

Sorry. You must be logged in to view this form.

logo-transp